Jaguar Land Rover prezintă noile tehnologii pentru o parcare autonomă

Home/Știri/Jaguar Land Rover prezintă noile tehnologii pentru o parcare autonomă

Jaguar Land Rover prezintă noile tehnologii pentru o parcare autonomă

Compania Jaguar Land Rover a demonstrat noile tehnologii, care permit vehiculelor să găsească de sine stătător locuri de parcare și să parcheze fără participarea conducătorului auto.

Parcarea autonomă ne apropie de timpul în care automobilele fără pilot vor deveni parte a realității cotidiene în care tehnologiile le ajută oamenilor să scape de stresul zilnic în condițiile străzilor supraaglomerate ale orașelor.

Compania Jaguar Land Rover a testat noile tehnologii pe drumurile publice din orașul Milton-Kins în cadrul colaborării cu UK Autodrive – asociația, care testează transportul fără pilot și automobilele cu posibilități de rețea.

Joerg Schlinkheider, inginer-șef Jaguar Land Rover în problemele șofatului autonom: «Noi facem investiții importante în dezvoltarea tehnologiilor șofatului autonom, pentru a face viața clienților noștri mai sigură și mai comodă. Dacă vom reduce nivelul stresului care apare în timpul călătoriilor cotidiene, spre exemplu, la încercarea de a ocupa un loc îngust în parcare, atunci șoferii s-ar putea concentra pe aspectele mult mai plăcute ale șofatului ».

Compania Jaguar Land Rover a elaborat tehnologii de rețea care vor accelera procesul de integrare a funcțiilor conducerii autonome. Ele permit vehiculelor să interacționeze între ele și cu mediul ambiant, pentru a furniza proprietarului informația rutieră exactă și a reacționa rapid și adecvat la schimbările posibile. Compania a testat deja sistemele Emergency Vehicle Warning și Electronic Emergency Brake Light .

Sistemul de avizare despre vehiculele serviciilor de urgență Emergency Vehicle Warning anunță șoferul dacă în vizor apare un mijloc de transport potențial periculos deplasării în continuare, și indică direcția lui de mișcare. Sistemul Electronic Emergency Brake Light semnalizează frânarea de urgență a altui vehicul conectat: o asemenea avertizare poate oferi conducătorului auto secundele suplimentare necesare evitării unei posibile coliziuni.

Compania Jaguar Land Rover elaborează tehnologii autonome parțial sau în totalitate, care pe viitor vor permite utilizatorilor să beneficieze de tot mai multe avantaje ale sistemelor moderne fără a reduce din satisfacția șofatului de sine stătător și sigur. Scopul companiei este să adapteze automobilul autonom la un spectru maximal extins de sarcini reale în orice anotimp pe drum și pe teren accidentat.

2018-04-18T12:21:37+00:00 18 apr., 2018|Categorii: Știri|