Producătorii de tehnică agricolă din țara noastră şi-au dat întîlnire la „Moldagrotech” (VIDEO) ©

Home/Evenimente, Știri/Producătorii de tehnică agricolă din țara noastră şi-au dat întîlnire la „Moldagrotech” (VIDEO) ©

Producătorii de tehnică agricolă din țara noastră şi-au dat întîlnire la „Moldagrotech” (VIDEO) ©

În aceste zile, la CIE „Moldexpo” se desfăşoară expoziţia „Moldagrotech”, în cadrul căreia producătorii de tehnică agricolă din ţară şi de peste hotare şi-au expus cele mai noi şi solicitate produse.

Printre aceştia, i-am găsit şi pe reprezentanţii SA „Agromaşina” din cadrul concernului „DAAC Hermes”. Directorul companiei, Oleg Reuleţ, spune că, pe an ce trece, produsele lor se bucură de un succes tot mai mare, iar stropitorile de vii şi livezi se vînd ca pîinea caldă.

„Agromaşina este lider în fabricarea maşinilor agricole pentru vii şi livezi. În ultimul timp, ne bucurăm de succes, se vînd bine stropitorile pentru vii şi livezi şi ne mîndrim cu combina care recoltă struguri, care deja a trecut peste perioada de testări. Este un produs ce înlocuieşte munca a peste 80 de persoane, este proiectat şi produs în Republica Moldova”, a menționat directorul general al SA „Agromaşina”, Oleg Răuleţ.

Prezent la eveniment, directorul general al SA „Agrotehcomerţ”, Alexandru Finciuc, spune că, de data aceasta, compania pe care o reprezintă a decis să-şi surprindă plăcut clienţii, venind cu surprize noi pentru agricultorii care doresc să-şi uşureze munca.

„La ediţia din acest an, am venit cu ceva nou pentru piaţa din Republica Moldova. Este vorba despre tractoarele marca Hattat, producţie turcească, care sînt de o calitate foarte înaltă, fiind echipate cu motoare perkins, cunoscute în toată lumea. Invităm agricultorii să se apropie de standul nostru pentru a găsi mai multe informaţii despre produsele expuse astăzi în fața publicului larg”, a menţionat Alexandru Finciuc.

Iar pentru cei care visează la curţi şi trotuare curăţate de zăpadă, societatea pe acţiuni „Hidroimpex” a găsit soluţia. Potrivit lui Anatolie Căldare, compania pe care o conduce a proiectat şi realizat un dispozitiv de calitate şi ieftin care împrăştie antiderapant prin locurile greu accsebile.

„În acest an, am venit cu ceva nou – cu o presă de brichetare. Dacă pînă acum acestea erau făcute din segmente de bronz, acum le-am înlocuit cu rulmenţi. Am mărit durata de lucru a acestor prese pînă la 1000-1200 de tone de brichete. Totodată, am proiectat şi am făcut din metal un dispozitiv de împrăştiere a antiderapantului pe trotuare şi în curţile blocurilor. Acest produs are o serie de avantaje competitive”, a punctat directorul general al SA „Hidroimpex” (Soroca).

Expoziția „Moldagroteh” este unul dintre cele mai mari proiecte expoziționale din domeniul agriculturii, în cadrul căruia este prezentată întreaga gamă de mașini și utilaje agricole noi, precum și cele mai performante tehnologii și materiale pentru producția agricolă. Expoziția are loc anual, toamna și primăvara.

2018-03-20T12:03:15+00:00 20 mart., 2018|Categorii: Evenimente, Știri|