Jaguar Land Rover și Waymo anunță o colaborare pe termen lung

Home/Știri/Jaguar Land Rover și Waymo anunță o colaborare pe termen lung

Jaguar Land Rover și Waymo anunță o colaborare pe termen lung

Jaguar Land Rover și compania Waymo au anunțat începerea unui parteneriat strategic. Împreună, vor elabora primul în lume electrocar fără pilot pentru deservirea transportărilor autonome.

Jaguar Land Rover și Waymo (anterior un proiect al companiei Google, consacrat elaborării automobilelor fără pilot) vor prezenta un Jaguar I-PACE autonom. Parteneriatul pe termen lung va permite ambelor companii să înainteze în dorința lor de a face vehiculele mai sigure și a oferi clienților o economie de timp și mai multă libertate.

Testările Jaguar I-PACE, echipat cu tehnologia avansată fără pilot de la Waymo, gata pentru a începe producerea, demarează anul acesta. Testele rutiere și analiza datelor reale privind mediul ambiant vor permite inginerilor să perfecționeze tehnologiile și să asigure securitatea și fiabilitatea fiecărei călătorii. În următorii doi ani vor fi asamblate cca 20 mii de noi I-PACE deja echipate cu serviciul Waymo, care vor putea efectua cca un milion de călătorii pe zi.

Electorcarul dorit și practic a fost creat de la zero de către inginerii și designerii Jaguar Land Rover. Dorind să fie lideri în domeniul tehnologiilor autonome, conectate și electrice compania va investi în dezvoltarea noilor sisteme avansate.

În prezent Waymo este unica comapnie care reprezintă automobile în exclusivitate fără pilot, capabile să circule pe drumurile publice fără ajutorul șoferului. Ulterior, Waymo preconizează să lanseze primul în lume service pentru transportarea fără pilot, care va permite clienților să comande automobilul prin intermediul aplicației mobile.

Dr. Ralf Speth, director general Jaguar Land Rover în lume: «Jaguar I-PACE este primul automobil care a atras atenția consumatorilor din toată lumea. Tendința noastră de a perfecționa mereu tehnologiile inteligente ne-a făcut să căutăm parteneri pe termen lung. Grație eforturilor comune cu Waymo vom obține un succes tehnologic veritabil. Vom crea un produs așteptat de clienții noștri – dinamic, confortabil și ecologic, Jaguar I-PACE în baza service Waymo».

John Krafcik, director general Waymo: «În timp ce noi eram concentrați asupra creării unui service unic pentru șofarea autonomă, echipa Jaguar Land Rover a elaborat o platformă electrică total nouă, care va determina noi standarde în industria auto contemporană. Avem certitudinea că utilizatorii Waymo vor aprecia la justa valoare electrocarul fără pilot I-PACE».

2018-04-20T10:32:00+00:00 20 apr., 2018|Categorii: Știri|