Toamna de aur în Vio-Park Varnița (VIDEO)

Home/Știri/Toamna de aur în Vio-Park Varnița (VIDEO)

Toamna de aur în Vio-Park Varnița (VIDEO)

Echipa de filmare a www.noi.md, în toamna lui 2020, a filmat cu drona frumusețea naturii din gospodăria acologică a DAAC Hermes, ”Vio-Park Varnița” care se află în raionul Anenii Noi, în apropierea cariere de moloz și nisip de lîngă satul Varnița.

Explozia de culori aurii ale toamnei și multitudinea de arome de la Varnița pot fi văzute în acest park ecologic unic care a fost creat, în apropierea rîului Nistru, pe un teren de 27 de hectare. Aici au fost create și mai multe lacuri artificiale care contribuie la dezvoltarea culturilor crescute pe aceste terenuri.

Frumusețea unică a toamnei se evidențiază aici, mai larg și mai luminos, datorită unui peisaj special format de copaci și lacuri, ierburi și arbuști de diferite soiuri care creează un microclimat special în parc.

Frumusețea unică a toamnei se evidențiază aici, mai larg și mai luminos, datorită unui peisaj special format de copaci și lacuri, ierburi și arbuști de diferite soiuri care creează un microclimat special în parc.

Timp de cinci ani, aici, au fost construite cinci iazuri cu o suprafață totală de 6 hectare în care cresc diferite specii de pești și nuferi, totodată au fost plantate zeci de mii de plante și a fost creat un sistem de irigare.

În acest parc plantele sînt cultivate în conformitate cu principiile permaculturii.

Se pune scopul de a transforma aceste 27 și 100 de hectare de teren într-o grădină mare înfloritoare, construită pe terenuri neroditoare.

Ideea de a transforma o paragină într-o oază înfloritoare aparține conducerii companiei „DAAC Hermes”, iar scopul este ceea ce va crește pe aceste terenuri să fie folosite ulteriort ca materie primă ecologic pură, pentru fabrica „Viorica Cosmetic” S.A.

Peste 35 de soiuri de plante aromatice, arbuști și pomi fructiferi cultivați în ferma ecologică au primit un certificat ecologic.

În linii mari acest proiect este conceput nu doar ca o sursă de materii prime vegetale ecologice pentru fabrica de cosmetice Viorica, ci și ca o pepinieră de plante pentru viitoarele așezări ecologice.

Cu timpul în „Vio-Park Varnița” va fi construit un sat. Acesta va găzdui o bază industrială pentru producerea extractelor de plante. Va fi creată și o subdiviziune științifică a fabricii, unde va fi studiat modul în care diferite componente vegetale influențează pielea umană și, în general, vor fi studiate proprietățile plantelor și efectele lor pozitive asupra sănătății omului. În primul rînd, în scopuri cosmetice și medicinale.

În „Vio-Park Varnița”, compania DAAC Hermesplanifică să construiască și un centru turistic care va organiza excursii prin parc, se preconizează fondarea unui muzeu de antichități, va fi construit un beci și spații subterane pentru depozitarea legumelor și fructelor, precum și mai multe restaurante cu o bucătărie exclusiv ecologică și un hotel cu o sală de conferințe, unde vor putea fi desfășurate diverse evenimente în afara orașului. Vor fi construite cîteva moşii a cîte un hectar ale viitoarei aşezări ecologice. Acolo turiştii vor putea trăi în sînul naturii, alimentîndu-se cu fructe naturale ecologice, şi vor putea participa la crearea noilor preparate cosmetice.

Eforturile companiei „DAAC Hermes” și ale tuturor celor care lucrează la crearea unei zone ecologice la Varnița vor constitui un exemplu excelent de creare a zonelor în care a fost restabilit echilibrul natural. Îc, în care este restabilit echilibrul natural.
2022-02-17T18:22:48+00:00 14 dec., 2020|Categorii: Știri|