Nissan prezintă LEAF 3.ZERO și LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition

Home/Știri/Nissan prezintă LEAF 3.ZERO și LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition

Nissan prezintă LEAF 3.ZERO și LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition

Compania Nissan a prezentat două versiuni noi ale bestsellerul mondial printre electromobile   – LEAF 3.ZERO și  LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition. Această evoluție în dezvoltarea modelului popular LEAF îl va face și mai popular pentru un cerc larg de cumpărători. Ambele versiuni vor putea fi comandate în Europa chiar din 9 ianuarie, 2019.

Anul trecut a devenit unul record pentru electromobilele Nissan, iar acum LEAF 3.ZERO suplinește echipamentele celui mai popular EV în Europa  un sistem informativ-distractiv cu ecran de 8 inch. Acesta include așa servicii suplimentare, ca navigarea ”de la prag la prag”. În plus, cu începerea comercializării  LEAF 3.ZERO în Europa, pentru cumpărători va fi accesibilă noua aplicație Nissan Connect EV.

LEAF 3.ZERO este dotat cu o baterie de  40 kW, foarte apreciată de cumpărători în a.2018. Noile culori ale caroseriei și variantele bicolore extind posibilitățile alegerii. Cumpărătorii europeni pot comanda LEAF 3.ZERO chiar azi.

Tot din ianuarie pe toate piețele europene va putea fi comandat electromobilul seriei limitate– LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition. În total, pentru Europa vor fi produse 5000 de EV, caracterizate prin puterea mai mare de  160 kW (217 c.p.) și parcursulo fără reîncărcare sporit   – cca 385 km[1].

Despre lansarea LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition s-a vorbit în Japonia, iar acum o săptămână Nissan a fost prezentat la Expoziția Internațională de electronică de consum    (CES) în Las Vegas (Nevada, SUA). Ambele noutăți Nissan – versiunea existentă Nissan LEAF 3.ZERO și LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition – mențin statutul înalt  LEAF –simbol al concepției Nissan Intelligent Mobility.

«Inima» LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition – bateria de acumulatori  creată conform principiului   «Putere inteligentă» (Intelligent Power – unul din cele trei aspecte-cheie  Nissan Intelligent Mobility). Ea este caracterizată  prin densitatea cu  25% mai mare și capacitatea sporită cu 55%. Grație construcției novatoare și tehnologiilor avansate    noua baterie constă din 288 elemente (în timp ce bateriile de  40 kW – din 192 elemente).

LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition are o baterie de 62 kW, așa că parcursul lui   40% mai mare, ca la LEAF 3.ZERO cu bateria de  40kW. Adică, în condiții analoge de exploatare parcursul a crescut cu peste 100 km. Este dovada clară a evoluției modelului  LEAF.

Echipamentele LEAF 3.ZERO includ sistemele e-Pedal și ProPILOT. Acestea au fost înalt apreciate de critici și exprimă încă un aspect Nissan Intelligent Mobility – «Șofatul inteligent» (Intelligent Driving). Ceea ce modifică radical impresiile din timpul conducerii mașinii.

Pentru mulți șoferi sistemul e-Pedal a fost o adevărată senzație, el permite să începi mișcarea, să accelerezi, să încetinești și să oprești mașina cu o singură pedală a acceleratorului.  Grație reacției inverse perfecționate («simțul pedalei») sistemul asigură o mișcare lină, confortabilă și controlul maxim al mașinii.

ProPILOT – un sistem de asistență șoferului care azi funcționează pe o bandă a carosabilului. El permite mașinii să se oprească, să pornească iar, și să circule pe mijlocul  benzii la viteze mari și mici, precum și în ambuteiaje.   Astfel, ProPILOT reduce stresul și oboseala șoferului, îl ajută să fie mai sigur pe sine.

Bateriile pentru LEAF 3.ZERO și LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition se bucură de aceleași garanții Nissan (8 ani / 160000 km), ca și alte versiuni LEAF.

Nissan LEAF 3.ZERO vine  după cel mai rodnic an din istoria electromobilelor  Nissan – anul în care LEAF s-a prezentat deosebit de bine. În a. 2018 modelul a devenit bestsellerul  electromobilelor în Europa   – peste 40 000 de unități au fost livrate cumpărătorilor. LEAF este în continuare cel mai popular EV din lume: de la ieșirea primului model pe piață, în 2010,  au fost comercializate peste  380 000 electromobile.

Gareth Dunsmore, directorul secțiunii electromobile Nissan în Europa a spus: «Nissan LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition face familia LEAF mai atractivă pentru cercurile largi de cumpărători.  Noua versiune extinde gama LEAF – electromobilul care oferă satisfacția șofatului și a vieții în general  ».

«De la începerea comercializării Nissan LEAF anul trecut noi am obținut reacția uimitoare a cumpărătorilor. Pe piața în creștere   EV în a.2018   LEAF și-a păstrat statutul celui mai popular electromobil din Europa. Este o confirmare a calităților produsului nostru. Sperăm că versiunile LEAF 3.ZERO vor contribui la această nemaivăzută creștere și în a.2019 ».

Prețul pentru unui LEAF 3.ZERO începe de la 39 900€, а unui LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition – 45 500€[2].

Cumpărătorii europeni, care doresc să  comande una din aceste versiuni, pot înregistra comanda  on-line pe unul dintre site-urile europene locale  Nissan, cu începere din 9 ianuarie, 2019, sau să viziteze oricare dintre centrele de dealeri  Nissan în Europa.

Se preconizează că primele livrări LEAF 3.ZERO vor începe în mai, 2019, iar primii cumpărători  de LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition își vor primi mașinile în vara lui 2019.

 

 

Despre Nissan Intelligent Mobility

Nissan Intelligent Mobility — conceptulNissan, aprobat în a.2016 și chemat să ofere societății un viitor mai sigur, mai ecologic și mai confortabil.  Include trei direcții-cheie  : Nissan Intelligent Driving dezvoltă sistemele de asistență șoferului și tehnologiile conducerii autonome;    Nissan Intelligent Power contribuie la soluționarea problemei emanațiilor și sporirea eficienței energetice;  Nissan Intelligent Integration reflectă aportul companiei la  planeta curată, păstrarea ecologiei și sporirea securității circulației rutiere. Simbolul și succesul de bază al concepției Nissan Intelligent Mobility — electromobilul Nissan LEAF: apărut în a. 2010, astăzi este un bestseller mondial printre electromobile , vânzările lui trec peste  380 000 unități, iar parcursul total al  tuturor  LEAF a depășit 3 miliarde de kilometri.

2019-01-14T18:57:42+00:00 14 ian., 2019|Categorii: Știri|