Grupul Geely și Renault a semnat un acord

Home/Știri/Grupul Geely și Renault a semnat un acord

Grupul Geely și Renault a semnat un acord

Grupul Geely și Renault a semnat un acord privind înființarea unei societăți mixte, care va deveni o companie lider în domeniul producției de transmisii.

  • Grupul Renault și Geely au semnat un acord de asociere în participație, conform căruia fiecare companie va deține 50% din acțiunile noii companii, al cărei scop este să devină lider în producția de sisteme de propulsie hibride și de înaltă performanță ale următoarei generații pentru a satisface cererea globală pentru următorii ani.
  • După cum a fost anunțat pe 2 martie 2023, în urma semnării unei scrisori de intenție între Aramco, Geely și grupul Renault, Aramco evaluează investițiile strategice într-o nouă companie de propulsie.
  • Noua companie va include 17 fabrici de motoare și 5 centre de cercetare pe 3 continente, cu 19.000 de angajați într-o organizație eficientă, structurată strategic pentru a oferi soluții accesibile din punct de vedere financiar pentru numeroși producători de echipamente și cu un model de afaceri atractiv pentru a atrage noi parteneri.
  • Proprietatea capitalului social al întreprinderii comune va fi controlată în comun atât de Geely, cât și de Grupul Renault.
  • Crearea acestei întreprinderi este rezultatul muncii îndelungate pe calea creării unei societăți mixte care va produce până la cinci milioane de motoare cu ardere internă, transmisii hibride și plug-in hibride pe an. Compania va fi furnizorul unei game complete de sisteme de propulsie de cea mai bună calitate pentru numeroși producători auto.
  • Se preconizează că tranzacția va fi finalizată în a doua jumătate a anului 2023 și este supusă condițiilor aplicabile în mod normal acestor tranzacții, în special aprobării preliminare a autorităților Antimonopol relevante și a autorităților de Investiții Străine Directe.

11 iulie 2023, Hangzhou, Hong Kong SAR, China și Boulogne-Billancourt, Franța – În conformitate cu acordul-cadru anunțat în noiembrie 2022, Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) (denumit în mod colectiv mai sus „Gili”) și grupul Renault au semnat astăzi un acord obligatoriu de asociere în participație cu 50% din capitalul propriu al fiecăreia dintre părți pentru a lansa o nouă companie de tehnologie care își propune să devină lider mondial în dezvoltarea, producția și furnizarea celor mai bune motoare cu ardere internă de înaltă performanță și a sistemelor de propulsie hibride.

Aramco, care a semnat o scrisoare de intenție cu Renault și Geely pe 2 martie 2023, evaluează investițiile strategice în această nouă companie de propulsie. Investițiile Aramco vor sprijini creșterea companiei și vor contribui la cercetarea și dezvoltarea cheie în domeniul soluțiilor de combustibil sintetic și al tehnologiilor de hidrogen de generație următoare. Combustibilii sintetici, inclusiv combustibilii electronici, și hidrogenul fac parte din soluția de reducere a emisiilor de carbon în industria auto, inclusiv pentru mașinile moderne cu motoare cu ardere internă.

Joint-venture-ul va fi condus în comun de Geely și Renault Group, cu membri egali ai consiliului de administrație pentru a formula și implementa strategii și pentru a determina direcția joint-venture-ului. Organizația inițială va asigura continuitatea activității cu două centre operaționale responsabile pentru operațiunile respective: Madrid pentru grupul Renault și Hangzhou Bay pentru Geely. Echipa executivă va avea sediul la sediul noii companii, care ar trebui să fie creată în Marea Britanie, pentru a consolida operațiunile, a dezvolta sinergii și a stabili planuri pentru viitor.

Grupul Renault și Geely vor transfera proprietatea intelectuală către centrele de operațiuni, ceea ce le va permite să fie pe deplin autonome în dezvoltarea viitoarelor tehnologii de transmisie capabile să răspundă tuturor așteptărilor pieței. Gama complementară de produse a noii societăți mixte și prezența regională pot oferi soluții pentru 80% din piața globală a motoarelor cu ardere internă și a hibrizilor. La lansare, se așteaptă ca noua companie să furnizeze produse mai multor clienți industriali, inclusiv Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan, Mitsubishi Motors Company și PUNCH Torino. În viitor, întreprinderea comună va putea oferi soluții complete de tehnologie de transmisie pentru mărci auto terțe și va fi bucuroasă să primească alți producători ca parteneri pentru a consolida și mai mult lanțul valoric.

În conformitate cu legile și reglementările aplicabile, Geely Auto și Renault vor încheia un acord pe termen lung privind achiziționarea de motoare cu ardere internă, centrale hibride și plug-in hybrid (motor și transmisie) pentru autoturisme din noua societate mixtă. În plus, Renault va achiziționa unități de putere pentru vehicule utilitare ușoare de la joint-venture, precum și va dezvolta baterii hibride.

Luca De Meo, Directorul general Renault Group:

„Când se confruntă cu provocările moderne ale industriei auto, nimeni nu poate pretinde că are toate soluțiile singur. Dezvoltarea inovațiilor inovatoare necesită combinarea expertizei și a activelor. Când vine vorba de cursa globală de reducere a emisiilor de transport rutier, nu există timp de pierdut, iar acest lucru nu va fi obișnuit. Astăzi suntem mândri că ne-am unit forțele cu o companie atât de minunată precum Geely pentru a crea un nou jucător capabil să facă față provocării, capabil să schimbe regulile jocului și să deschidă calea tehnologiilor ICE cu emisii ultra-scăzute. Vreau să-i mulțumesc lui Eric Li Shufu pentru încrederea sa: acum suntem gata să mergem mai departe!”

Eric Lee, președintele Geely Holding Group:

Suntem încântați să pornim în această călătorie pentru a deveni lider global în tehnologia hibridă, oferind soluții cu emisii reduse pentru producătorii de automobile din întreaga lume. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Luca DeMeo și întreaga echipă Renault. Prin acest Acord, ne reafirmăm angajamentul de a utiliza expertiza tehnologică și portofoliul de mărci al grupului nostru pentru a avansa către o mai mare durabilitate și creare de valoare, ceea ce va duce la o experiență îmbunătățită a consumatorilor.”

Despre grupul Renault

Grupul Renault se află în fruntea mobilității, care se reinventează. Consolidat printr – o alianță cu Nissan și Mitsubishi Motors și o experiență unică în domeniul electrificării, grupul Renault reunește 4 mărci complementare – Renault, Dacia, Alpine și Mobilize-oferind clienților lor soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Cu sediul în peste 130 de țări, Grupul a vândut 2,1 milioane de vehicule în 2022. Are aproape 106.000 de angajați care își întruchipează obiectivul în fiecare zi, astfel încât mobilitatea să apropie oamenii.

Grupul Renault, gata să rezolve provocări complexe atât pe drum, cât și în competiție, se angajează în transformări ambițioase care vor beneficia. Accentul se pune pe dezvoltarea de noi tehnologii și servicii, precum și pe o nouă linie de vehicule și mai competitive, echilibrate și electrificate. În conformitate cu provocările de mediu, obiectivul grupului este de a atinge neutralitatea carbonului în Europa până în 2040.

Informații suplimentare: https://www.renaultgroup.com/en/

Despre Grupul din Zhejiang Geely Holding

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) este un grup global de automobile care deține mai multe mărci internaționale de automobile cunoscute, ale căror activități acoperă lanțul valoric din industria auto, de la cercetare, dezvoltare și proiectare până la producție, vânzări și service.

Fondată în 1986 de Eric Li, președintele Consiliului de administrație al companiei, în orașul Taizhou, provincia Zhejiang din China, Geely Holding și-a început activitatea auto în 1997 și are în prezent sediul în Hangzhou, China. Astăzi, Geely Holding operează o serie de mărci, inclusiv Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto și Cao Cao Mobility.

În 2022, Geely Holding a vândut peste 2,3 milioane de mașini, în timp ce vânzările de mașini Volvo la nivel mondial au ajuns la 615.121 de unități, iar Geely Auto Group, înregistrată în Hong Kong, a raportat vânzări de 1.432.988 de unități.

Geely Holding are peste 120.000 de angajați în întreaga lume și a fost pe lista Fortune Global 500 în ultimii unsprezece ani.

Pentru mai multe informații despre Zhejiang Geely Holding Group, vă rugăm să vizitați site-ul oficial lawww.zgh.com

Despre Geely Automobile Holdings Limited

Geely Automobile Holdings Limited („compania „și filialele sale, denumite în mod colectiv” grupul”) (codul de stoc SEHK: 175) este un producător de automobile specializat în dezvoltarea, producția și vânzarea de autoturisme. Grupul vinde majoritatea produselor sale pe piața chineză, iar în ultimii ani a extins vânzările prin exporturi către alte țări. Grupul are baze de producție în diferite părți ale Chinei continentale, angajând peste 40.000 de persoane. Compania este înregistrată la Consiliul General al Bursei de Valori din Hong Kong Limited („sehk”) și a fost un constituent al indicelui Hang Seng din 2017. Acționarul majoritar al companiei este Zhejiang Geely Holding Group.

2023-07-24T15:13:31+00:00 24 iul., 2023|Categorii: Știri|