Geely Holding crește participația la Aston Martin Lagonda la aproximativ 17%

Home/Știri/Geely Holding crește participația la Aston Martin Lagonda la aproximativ 17%

Geely Holding crește participația la Aston Martin Lagonda la aproximativ 17%

18 Mai 2023, Hangzhou, China. Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding), cel mai mare grup privat de tehnologie auto din China, a anunțat astăzi că și-a mărit participația la Aston Martin Lagonda Global Holdings plc (Aston Martin) la aproximativ 17% ca parte a unui nou Acord de cooperare cu marca britanică ultra-luxury performance.

Geely Holding va deveni al treilea cel mai mare acționar al companiei Auto iconice, ale cărei condiții au fost anunțate de Aston Martin într-o declarație către Bursa de Valori din Londra.

Participația crescută la Aston Martin va deveni parte a portofoliului de investiții strategice al Geely Holding, care include participații pe termen lung la mărcile auto globale. Ca parte a majorării capitalului social, Geely Holding va avea, de asemenea, posibilitatea de a numi un director neexecutiv în Consiliul de Administrație al Aston Martin ca reprezentant al acționarilor, precum și de a numi o a doua persoană ca observator.

Eric Lee, președintele Geely Holding Group, a spus: “Decizia noastră de a ne mări participația la Aston Martin reflectă încrederea noastră în perspectivele de creștere ale companiei, în tehnologie și în echipa de management. De la achiziționarea pachetului nostru minoritar în septembrie anul trecut, am colaborat cu președintele executiv Lawrence Stroll și colegii săi și acum așteptăm cu nerăbdare să explorăm sinergii tehnologice comune și noi oportunități de creștere pentru a ajuta acest brand auto iconic să își atingă întregul potențial..”

Lawrence Stroll, președintele executiv al Consiliului, a spus: “Acest anunț este un alt pas important către realizarea ambițiilor noastre pentru Aston Martin. Geely Holding, care a devenit inițial acționar anul trecut, vede un potențial imens pentru creșterea și succesul pe termen lung al Aston Martin. Geely ne poate oferi o înțelegere profundă a pieței strategice cheie în creștere a Chinei, precum și posibilitatea de a avea acces la gama lor de tehnologii. Geely împărtășește viziunea noastră despre Aston Martin și dorește să devină un acționar mai semnificativ. Această tranzacție ne permite să stabilim un parteneriat pe termen lung cu Geely – o relație care, cred, va aduce beneficii foarte semnificative tuturor acționarilor noștri în timp.”

Despre Grupul Zhejiang Geely Holding

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) este un grup global diversificat de automobile care deține mai multe mărci internaționale de automobile cunoscute, ale căror activități acoperă întregul lanț valoric din industria auto, de la cercetare, dezvoltare și proiectare până la producție, vânzări și service.

Fondată în 1986 de Eric Li, președintele Consiliului de administrație al companiei, în orașul Taizhou, provincia Zhejiang din China, Geely Holding și-a început activitatea auto în 1997 și are în prezent sediul în Hangzhou, China. Astăzi, Geely Holding operează o serie de mărci, inclusiv Geely Auto, Link & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto și Cao Cao Mobility

În 2022, Geely Holding a vândut peste 2,3 milioane de mașini, în timp ce vânzările Volvo Cars la nivel mondial au ajuns la 615.121 de unități, iar Geely Auto Group, o companie înregistrată în Hong Kong, a raportat că vânzările au ajuns la 1.432.988 de unități.

Geely Holding are peste 120.000 de angajați în întreaga lume, iar compania a fost pe lista Fortune Global 500 în ultimii zece ani.

Pentru mai multe informații despre Zhejiang Geely Holding Group, vă rugăm să vizitați site-ul oficial la www.zgh.com

2023-05-19T13:37:33+00:00 19 mai, 2023|Categorii: Știri|