DAAC Hermes ne propune, din nou, spre audiție hit-urile moldovenești din anii 70-80.

Home/Evenimente, Știri/DAAC Hermes ne propune, din nou, spre audiție hit-urile moldovenești din anii 70-80.

DAAC Hermes ne propune, din nou, spre audiție hit-urile moldovenești din anii 70-80.

Toți iubitorii de muzică bună pot, din nou, să savureze hit-urile moldovenești din anii 70-80 ai secolului trecut, care au răsunat în cadrul unui concert unic online, organizat de 27 decembrie, cu sprijinul companiei DAAC Hermes, Viorica Cosmetic, Capital Lising și DACIA Moldova, precum și să procure discul „Hit-urile moldovenești ai anilor 70-80„, care cuprinde cele mai frumoase creații ale autorilor moldoveni, în intrepretarea artiștilor moderni. De asemenea ei pot achiziționa cărțile „Cîntece de neuitat” și „Cele mai frumoase melodii”, publicate anterior de DAAC Hermes pres, care conțin versurile și partiturile celor mai îngrăgite cîntece moldovenești.

Așa cum a spus, înainte de începutul concertului online, președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca, el s-a născut într-o familie care iubea foarte mult cîntecele și în vremurile copilăriei în satul natal deseori răsuna muzică moldovenească și cîntece moldovenești, care dăruiau bucurie oamenilor, nu numai la sărbători, dar și viața de zi cu zi. Însă, după obținerea independenței țării, multe melodii au început să fie uitate, au încetat să nu mai fie difuzate la TV, rareori răsunau la radio, cuvintele acestor cîntece moldovenești pur și simplu au început să fie uitate.

„Uneori, întîlnindu-ne cu prietenii, noi cîntam aceste cîntece, dar de multe ori uitam cuvintele, ca urmare a apărut ideea de a publica o carte cu cuvintele melodiilor din perioada sovietică. În consecință, cu participarea activă a directorului DAAC Hermes pres, doamna Valeria Sîli, în 2006 a fost publicată cartea „Cîntece de neuitat” cu versurile melodiilor. Însă a apărut o cerere pentru cîntecele cu note, pentru ca acestea să poată fi interprete cu muzică. De aceea, în 2009 noi am publicat cartea „Cele mai frumoase cîntece” cu partituri și versuri ale cîntecelor moldovenești din perioada sovietică și nu numai”, a menționat președintele companiei DAAC Hermes.
El a subliniat că în continuare a apărut ideea de a realiza un proiect mai amplu și de a organiza un concert cu aceste cîntece în interpretare modernă, într-un stil nou.

„Acum doi ani am organizat un astfel de concert la Teatrul Național de Operă și Balet. Atunci au fost interpretate mai mult de 30 de melodii, care erau publicate în cărți. Am lansat un album alcătuit din două discuri cu aceste melodii. Acest proiect a fost realizat în colaborare cu artistul din Moldova cunoscut în întreaga lume, naistul Constantin Moscovici, care a contribuit enorm la crearea noilor aranjamente pentru aceste minunate opere, precum și la organizarea întregului concert”, a menționat Vasile Chirtoca.

El a subliniat că lansarea cărților, discului, organizarea concertelor dedicate hiturilor moldovenești din anii 70-80 sînt importante nu doar pentru cei care își amintesc de aceste cîntece din tinerețe, dar și pentru copiii și nepoții lor, pentru noua generație. Scopul important al organizării concertului online ”Hit-urile moldovenești ai anilor 70-80” în ajunul anului 2021a fost acela de a sprijini artiștii, autorii și interpreții în aceste vremuri grele, dar și de a dărui mai multă bucurie și optimism cetățenilor, pentru ca ei să intre în anul 2021 cu dispoziție bună, să experimenteze cele mai vii emoții, sensații tari, bucurie și tot ceea ce poate oferi acestă muzică de neuitat.

Trebuie de remarcat faptul că telespectatorii, cărora le-a fost dor în acest an dificil de muzică bună interpretată de artiștii preferați, pot urmări înregistrarea concertului online pe 27 decembrie, la ora 19:30.

De asemenea, ei pot procura pentru ei sau pentru cei dragi, discul publicat „Hit-urile moldovenești ai aniilor 70-80” și cărțile lansate anterior „Cîntece de neuitat” și „Cele mai frumoase melodii” la numărul de telefon 078300902.

 

2022-02-17T18:21:34+00:00 4 ian., 2021|Categorii: Evenimente, Știri|