Compania DAAC Hermes S.A. a primit Certificatul de credibilitate ca cel mai onest contribuabil

Home/Evenimente, Press, Știri/Compania DAAC Hermes S.A. a primit Certificatul de credibilitate ca cel mai onest contribuabil

Compania DAAC Hermes S.A. a primit Certificatul de credibilitate ca cel mai onest contribuabil

DAAC Hermes S.A. a obținut Certificatul de Credibilitate pentru cel mai onest contribuabil în cadrul Galei Contribuabilului Onest 2024, organizată de Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova.

Certificatul i-a fost înmînat prim-vicepreședintelui DAAC Hermes S.A., Igor Șcerbinschi, de către ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, directorul Serviciului Fiscal de Stat, Olga Golban, și președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

Distincția a fost acordată datorită faptului că, pe parcursul activității desfășurate, compania DAAC Hermes S.A. a întrunit mai mulți indicatori, și anume: a respectat indicatorii de conformitate la achitarea impozitelor și taxelor de stat; în ultimii trei ani, în urma controalelor efectuate, nu au fost depistate încălcări; nu au existat restanțe la buget pînă la sfîrșitul ultimului an de gestiune etc.

Astfel, datorită acestei realizări remarcabile, compania DAAC Hermes S.A. va fi scutită de controale fiscale inițiate de organele fiscale pentru următorii doi ani, confirmînd astfel statutul de contribuabil onest și credibil.

În cadrul evenimentului, a fost prezentă și șefa statului, Maia Sandu, care le-a mulțumit mult tuturor „companiilor onești, care înțeleg că respectul pentru lege și cinstea sînt pietrele de temelie fără de care nu vom putea deveni o țară dezvoltată”.

„Îmi exprim aprecierea pentru faptul că nu doar deschideți locuri de muncă acasă, ci și pentru că lucrați transparent și onest. Știu că uneori acest mod de lucru vă pune într-o competiție nedreaptă cu cei care aleg să înconjoare legea. Cu atît mai mult, vă mulțumesc că acționați dincolo de obiectivul unor cîștiguri scurte și rapide și vă pasă de întreaga comunitate spre care merg taxele plătite onest de dumneavoastră, dar și de imaginea țării noastre”, a spus Maia Sandu.

În același timp, directorul Serviciului Fiscal de Stat al Republicii Moldova, Olga Golban, a declarat că contribuabilii onești nu doar că își îndeplinesc obligațiile fiscale, dar contribuie activ la dezvoltarea economică și socială a țării.

„Este eminent să remarcăm rolul contribuabililor, cei care își aduc aportul la formarea venitului Bugetului Public Național prin onorarea în termen a obligațiilor fiscale, menținerea și crearea locurilor de muncă și susținerea dezvoltării țării noastre. sîntem onorați și apreciem înalt activitatea pe care o desfășoară și aportul lor în promovarea civismului fiscal și conformarea la onorarea obligațiilor fiscale. Aducem sincere mulțumiri și ne exprimăm gratitudinea pentru perseverența și capacitatea de sporire a performanțelor, avînd astăzi aici printre noi 100 de contribuabili onești”, a spus Olga Golban.

Gala Contribuabilului Onest 2024 a fost organizată cu prilejul zilei profesionale – Ziua funcționarului fiscal și aniversării a 34 de ani de la fondarea Serviciului Fiscal de Stat al Republicii Moldova.

2024-07-02T11:59:12+00:00 2 iul., 2024|Categorii: Evenimente, Press, Știri|