Compania Agromașina, nelipsită la expoziția MOLDAGROTECH ©

Home/Evenimente, Știri/Compania Agromașina, nelipsită la expoziția MOLDAGROTECH ©

Compania Agromașina, nelipsită la expoziția MOLDAGROTECH ©

Peste o sută de expozanţi din opt țări: Republica Moldova, Austria, Italia, Letonia, Polonia, România, Ucraina și Ungaria participă la expoziţia internaţională MOLDAGROTECH (spring) 2024, lansată miercuri, 13 martie, la Centrul Internațional de Expoziții MOLDEXPO.

Nelipsit de la expoziția internațională specializată este și Compania Agromașina, care face parte din concernul DAAC Hermes Grup SA care a prezentat cu succes în cadrul expoziției prima sa mașină autohtonă de cules struguri SVK-5 și remorca basculabila în trei părți pentru transportarea cerealelor și a altor bunuri agricole.

”Anul acesta la expoziție sîntem prezenți cu două exponate primul exponat fiind combina auto-propulsată SVK-5. Combina dată este destinată pentru recoltarea rapidă, calitativă, cu costuri minimale a strugurilor pentru vin pe pante pînă la 12 grade unde strugurile este strugurele este situat la o inălțime de 20-180 de cm de la pămînt. Combina este compusă din: șasiu care are o transmisie hidraulică, motorul care pune în funcțiune pompa hidraulică și o mișcă, dar și sistemul de scuturare sau modulul”, a declarat Dumitru Ustețchi, manager S.A. ”Agromașina”.

Ergonomia mașinii este asigurată de către cabina panoramica cu o vizibilitate extraordinară și de către panourile de control simplificate și poziționate la îndemîna operatorului.

Combina SVK-5 este pregătită să concureze cu cele mai bune analoage străine la capitolele: univesalitate, calitatea recoltării, fiabilitate, viteză de lucru și cost.

Ustețchi a povestit în detalii și principiul de funcționare al combinei auto-propulante SVK-5.

”Combina încalecă rîndul de vie și cu ajutorul sistemului de scuturare bobițele cad într-un sistem de căușe elastice și sînt transportate la sistemul de separare unde în proporție de 97% bobițele sînt separate și deja în două bunchere de pînă la un metru cub ele sînt depozitate, ulterior vor fi descărcate în remorci și vor fi transportate la uzină”, a remarcat managerul manager S.A. ”Agromașina”.

Totodată în cadrul expoziției societatea pe acțiuni a prezentat și o remorcă basculabilă în trei părți (dreapta, stînga, spate) care este la fel folosită pentru transportarea strugurilor.

”Remorca basculabila în trei părți are o sarcină de pînă la 8 tone, două rînduri de obloane, aceasta este perfectă pentru transportarea cerealelor și a altor bunuri agricole”, a spus Dumitru Ustețchi.

Cea de-a XXXXIII-a ediție a Expoziției Internaționale specializate de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol – MOLDAGROTECH (ediția de primăvară) se va desfăşura în perioada 13-16 martie.

2024-04-02T10:44:23+00:00 2 apr., 2024|Categorii: Evenimente, Știri|