Zenuity, întreprinderea mixtă Volvo Cars și Autoliv de elaborare a pilotului auto, și-a început activitatea

Home/Știri/Zenuity, întreprinderea mixtă Volvo Cars și Autoliv de elaborare a pilotului auto, și-a început activitatea

Zenuity, întreprinderea mixtă Volvo Cars și Autoliv de elaborare a pilotului auto, și-a început activitatea

Compania Zenuity este noul participant la piața globală în creștere de soft-uri pentru sistemele de dirijare autonomă. Este primul caz în istorie, când un producător al automobilelor de și principalul elaborator al sistemelor de securitate pentru sfera auto și-au unit eforturile pentru a elabora sisteme avansate de asistență șoferilor ( Advanced Driver Assistance Systems, ADAS) și a tehnologiilor de conducere autonomă a mașinilor (Autonomous Driving, AD).

Jan Carlson, președintele Comitetului de conducere, directorul general și președinte Autoliv si
Håkan Samuelsson, președinte și director general Volvo Cars.

Volvo Cars și Autoliv licențiază și transmit întreprinderii mixte dreptul de proprietate asupra elaborărilor anterioare. Avându-le la bază, întreprinderea mixtă, despre care s-a anunțat în septembrie, 2016, va proiecta noile tehnologii ADAS și AD. Zenuity va scoate pe piață primele sale elaborări în a. 2019.

«Volvo Cars își consolidează proiectele de succes cu Autoliv pentru a crea un lider mondial în domeniul șofatului sigur. Cu lansarea Zenuity ne apropiem de implementarea acestei idei captivantei», – spune Håkan Samuelsson, președinte și director general Volvo Cars.

La moment, Autoliv investește în întreprinderea mixtă cca 1,1 mlrd coroane suedeze, care includ nu doar aportul bănesc, ci și proprietatea intelectuală, elaborările tehnologice și personalul. Aportul Volvo Cars este reprezentat de tehnologiile avansate și resursele umane. După cum a fost anunțat, Volvo Cars și Autoliv dețin drepturi de proprietate asupra întreprinderii mixte în raport egal (50/50).

«Zenuity ne va permite să creăm soluții avansate și sigure pentru șofatul autonom. Experiența unită a liderului mondial în domeniul sistemelor de securitate Autoliv și a producătorului Volvo Cars va asigura implementarea tehnologiilor, care corespund necesităților șoferilor în condițiile reale de drum », – confirmă Jan Carlson, președintele Comitetului de conducere, directorul general și președinte Autoliv.

Oficiul central al întreprinderii este amplasat la Gothenburg (Suedia). Se mai muncește la Munchen (Germania) și Detroit (SUA) . Inițial au început lucrul cca 300 de persoane din rândul angajaților Volvo Cars și Autoliv, dar și specialiști atrași pentru prima oară. E de așteptat, că în viitorul apropiat statele de personal ale întreprinderii mixte vor ajunge la 600 persoane.

«Timp de nouă luni noi am muncit intens la lansarea Zenuity, și mă bucur că suntem gata de start. Ne inspiră interesul producătorilor auto față de Zenuity . Credem că vom fi lideri în elaborarea următoarei generații de automobile mai sigure și mai automatizate », – comentează Dennis Nobelius, director general Zenuity.

Misiunea Zenuity este de a utiliza cele mai nou elaborări în sfera sistemelor de ajutor pentru șoferi și a tehnologiilor dirijării autonome pentru a crea soluții avansate sigure și flexibile pentru azi și pentru viitor.

O vom obține grație utilizării experienței acumulate și instrumentelor testate în condiții reale. Produsele companiei vor fi prezentate clienților ca o platformă cu soluții-modul și posibilitatea de a le selecta pe cele mai convenabile. Zenuity tinde spre formarea și dezvoltarea ramurii prin realizarea soluțiilor capabile să extindă hotarele sferei tehnologiilor dirijării autonome.

Lideri în ramură, proprietarii văd valoarea întreprinderii în diverse direcții, reieșind din modelele-business Zenuity. Parteneriatul presupune creșterea continuă a prețului întreprinderii mixte. Pentru Autoliv acest proiect înseamnă încă un pas spre dezvoltarea sistemelor de securitate activă. Iar pentru Volvo Cars întreprinderea mixtă asigură competențele de bază în domeniul tehnologiilor pe scară mondială.

Autoliv este furnizorul exclusiv și distribuitorul tuturor produselor Zenuity pentru terțe părți, fapt care nu prevede drepturi exclusive nici pentru clienți, nici pentru proprietari. Volvo Cars poate obține toate tehnologiile elaborate aici nemijlocit de la întreprinderea mixtă.

2017-06-15T00:00:42+00:00 15 iun., 2017|Categorii: Știri|