Volvo XC60 de generația a doua a fost recunoscut cel mai sigur automobil al anului 2017 conform testelor Euro NCAP

Home/Știri/Volvo XC60 de generația a doua a fost recunoscut cel mai sigur automobil al anului 2017 conform testelor Euro NCAP

Volvo XC60 de generația a doua a fost recunoscut cel mai sigur automobil al anului 2017 conform testelor Euro NCAP

Volvo XC60 a fost numit cel mai bun SUV de dimensiuni medii și per total – cel mai sigur automobil al anului 2017 conform premiului «Cel mai bun în clasă», oferi de Euro NCAP.

XC60 a acumulat un număr aproape ideal de puncte – 98 % în ratingul «Protecția șoferului și a pasagerilor adulți» în clasa SUV de dimensiuni medii și 95 % în ratingul «Sisteme auxiliare de asigurare a securității » (cu 20 % mai mult ca la concurentul imediat următor ), și și-a confirmat calitatea de lider Volvo Cars în domeniul securității.

«Noul XC60 — unul dintre cele mai sigure automobile în istoria Volvo, — spune Malin Ekholm, director Centru de securitate Volvo Cars. — Este dotat maxim cu tehnologii avansate de asistență șoferului, care îi permit să protejeze pasagerii și alți participoanți la trafic, cum ar fi cicliștii și pietonii, dar și reduc riscul unoir accidente rutiere. Suntem mândri, că obligațiunea asumată de Volvo Cars să implementeze sisteme inovaționale de securitate iarăși a obținut premiul «Cel mai bun în clasă» Euro NCAP».
Anterior automobilele Volvo Cars au mai luat aceste premii. În a. 2015, XC90 a fost recunoscut cel mai bun în clasa SUV și cel mai sigur automobil al anului. V40 a luat premiul Euro NCAP în clasa «Micul automobil de familie».

«Volvo Cars tinde ca în 2020 oamenii să nu moară și să nu aibă traume grave în noile automobile Volvo, — continuă Malin Ekholm. — Premiul obținut de XC60este cel mai bun exemplu, că noi ne îndeplinim obligațiunile asumate de elaborare a sistemelor de securitate ».

De rând cu S90 și V90, XC60 a confirmat odată în plus că Volvo Cars este primul producător din lume, mașina căruia este cap de afiș în trei ratinguri de frânare autonomă urgentă (AEB) Euro NCAP: AEB în condiții urbane, AEB în călătorii internaționale și AEB pentru protecția pietonilor. Cele trei modele Volvo sunt unicele care au reușit să demonstreze un rezultat perfect în trei teste concomitent.
S90 și V90 la fel au arătat un rezultat bun la premiul «Cele mai bune în clasă» Euro NCAP, cu 95 % în ratingul «Protecția șoferului și a pasagerilor adulți» și 93 % în ratingul «Sisteme auxiliare de securitate».

Premiul Euro NCAP — nu este primul pentru XC60. Anterior SUV – ul a fost numit automobilul anului în 2017–2018 în Japonia; Car Tech Awards 2017 în Marea Britanie , a obținut și premiul Professional Driver 2017 Car of the Year. XC60 a devenit finalist al concursului pentru premiul North American Utility of the Year 2018, rezultatele căruia vor fi anunțate la 15 ianuarie.

Premiul Euro NCAP

Anual, Euro NCAP publică ratingul «Cele mai bune în clasă», care permite determinarea unui lider între concurenții care au debutat pe parcursul anului calendaristic. Titlul «Cel mai bun în clasă» este decernat automobilului în baza sumei de puncte din patru domenii: protecția șoferului și a pasagerilor adulți, securitatea copiilor, securitatea pietonilor și sisteme auxiliare de securitate.

2018-01-23T17:49:29+00:00 23 ian., 2018|Categorii: Știri|