Producătorii de tehnică agricolă şi-au dat întîlnire la „Moldagrotech” (VIDEO) ©

Home/Știri/Producătorii de tehnică agricolă şi-au dat întîlnire la „Moldagrotech” (VIDEO) ©

Producătorii de tehnică agricolă şi-au dat întîlnire la „Moldagrotech” (VIDEO) ©

Peste 400 de companii din 20 de țări şi-au expus cele mai noi şi solicitate produse în cadrul expoziţiei „Moldagrotech” ce a avut loc în perioada 16-19 octombrie la CIE „Moldexpo”.

Cele mai moderne mașini, utilaje și servicii pentru businessul agricol se găsesc strălucesc la propriu în cadrul evenimentului Expoziţia internaţională specializată de maşini, echipamente şi tehnologii MOLDAGROTECH (autumn) și  Expoziţia-tîrg internaţională specializată de produse, utilaje, tehnologii agricole şi meşteşuguri FARMER.

Printre aceştia, i-am găsit şi pe reprezentanţii SA „Rostelmash” din cadrul concernului „DAAC Hermes”.

,,În spatele meu puteți vedea o inovație a companiei noastre – aplicatorul de îngrășăminte lichide pentru plante. Capacitatea acestui agregat constituie 3800 de litri. Acesta are 17 coltere, o pompă cu renume mondial John Blue acționată de roți. Acest agregat este destinat introducerшш îngrășămintelor lichide nemijlocit la rădăcini. De asemenea, putem instala opțional o pompă hidraulică pe tractoarele din străinătate. Lățimea șinei poate fi 45-70 cm, numărul de coltere – 11-17, colterul este agregatul care introduce îngrășămintele nemijlocit în sol”, a declarat managerul de vînzări al companiei Rostelmash.

Prezent la eveniment, șeful departamentului Vînzări ATC-Agrotehcomerț, Donici Gheorghe spune că compania pe care o reprezintă pentru al doilea an tractoarele hattat care-s produse în Turcia.

,,Tractoarele hattat sînt ansamblate cu motoare Perkins, cutie și punți față-spate de la tractorul Valtra. Tractorul Hattat s-a prezentat foarte bine pe teritoriul Republicii Moldova. Un mare plus pentru tractor este că are un preț accesibil pentru orice fermier și poate să își permită să-l cumpere”, a menționat Donici.

Reprezentantul companiei AGREX spune că produsele lor sînt de origine italiană și respectă clienții prin păstrarea producției pe teritoriul Italiei:

,,Fabrica este doar într-un singur loc – Padova, deja de 51 de ani. Este o frabrică cu producție de tip familiar și a pornit producția cu mașini de fertilizat. Gama de produse pe care AGREX o comercializează pornește cu mașini de fertilizat, nivelul lor pornesc de la acele mașini simple destinate pentru grădini, hobby, și, deja mașini deja echipate în preț de bază dotate cu cîntar, calculator, și cu posibilitate de aplicare variabilă, controlul secțiilor. Un alt produs cu care ne mîndrim este uscătorul de cereale, brefetate la nivel european. Este un produs, ieșit în această primăvară. Uscătorul de cereale poate fi folosit oriunde și de oricine. În directă conexiune este și linia de mori”, a declarat Leonard.

Un business familiar este și JYMPA, care a fost lansat acum 50 de ani.

,,Pe teritoriul Republicii Moldova ne-am făcut apariția acum 6 ani. JYMPA este specializată pe tehnică pentru prelucrarea solului”, a afirmat managerul și tehnicianul Marcel Pradas.

Expoziția „Moldagroteh” este unul dintre cele mai mari proiecte expoziționale din domeniul agriculturii, în cadrul căruia este prezentată întreaga gamă de mașini și utilaje agricole noi, precum și cele mai performante tehnologii și materiale pentru producția agricolă. Expoziția are loc anual, toamna și primăvara.

2019-10-23T16:28:17+00:00 23 oct., 2019|Categorii: Știri|