Geely Holding și ElectroMobility Poland au semnat un acord de licență

Home/Știri/Geely Holding și ElectroMobility Poland au semnat un acord de licență

Geely Holding și ElectroMobility Poland au semnat un acord de licență

Geely Holding și Electro Mobility Poland au semnat un acord de licență pentru arhitectura SEA electrificată pentru brandul Izera

  • Geely Holding va deveni partener tehnologic pentru marca EMP de vehicule electrice Izera
  • Acordul marchează extinderea SEA a arhitecturii Geely Holding dincolo de propriul portofoliu

Hangzhou, China și Varșovia, Polonia. Geely Holding Group (Geely Holding) din Zhejiang, principalul grup privat de tehnologie auto din China, a semnat un acord de licență pentru arhitectura sa Sustainable Experience Architecture (SEA) pur electrică către Electro Mobility Poland (EMP), un producător de vehicule electrice susținut de guvernul polonez. Geely Holding va deveni, de asemenea, un partener tehnologic pentru prima serie de vehicule EMP care va fi lansată sub marca Izera.

Arhitectura SEA a Geely Holding va sprijini EMP, prima marcă autohtonă de automobile din Polonia din generații, pentru a se potrivi tranziției ambițioase a țării la vehiculele electrice. EMP intenționează să dezvolte mai multe modele electrice pentru marca sa Izera folosind arhitectura marine a Geely Holding, primul model fiind aprobat ca SUV compact. EMP a anunțat planuri pentru alte două modele, un break din segmentul C și un hatchback, care urmează să fie anunțate în timpul apropiat.

Acordul reprezintă o extindere semnificativă a arhitecturii SEA lansată de Geely Holding în septembrie 2020, pentru a deveni cea mai flexibilă și mai avansată arhitectură electrică pură, cuprinzând hardware de vârf, software end-to-end și ecosistemul digital mai larg. Mărcile din portofoliul Geely Holding Group s-au angajat să utilizeze arhitectura SEA, EMP reprezintă primul utilizator extern direct al SEA, în timp ce mărci precum Zeekr și smart au început deja să livreze vehicule bazate pe SEA către utilizatorii finali.

Daniel Donghe Lee, CEO al Geely Holding Group, a declarat: “Geely Holding este mândră să semneze acest acord de licențiere a arhitecturii sale SEA lider în industrie către EMP. Arhitectura noastră SEA va ajuta EMP să aducă pe piață cele mai bune produse pentru utilizatorii finali din punct de vedere hardware, software și scalabilitate. Polonia joacă un rol important în industria auto europeană, iar acest acord de licență va ajuta la accelerarea tranziției către vehicule electrice și la crearea unei economii mai extinse a vehiculelor electrice.”

MP intenționează să construiască primele vehicule bazate pe arhitectura SEA la fabricile sale de producție deținute și operate în totalitate din Jaworzno (regiunea Silezia) în Polonia, care are 2.400 de angajați.

Piotr Zaremba, CEO Electro Mobility Poland, a declarat: “rhitectura SEA se potrivește perfect cu conceptul de produs Izera. Geely oferă EMP know-how de vârf și oportunități de afaceri suplimentare. Pe termen lung, acest parteneriat tehnologic va permite EMP să prospere, permițându-ne să angajăm în mod activ furnizorii locali și să implementăm proiectul în cadrul proiectelor de afaceri preconizate.”

Dezvoltat de Geely Holding prin centrele sale globale de cercetare și dezvoltare din Europa și China, SEA este o arhitectură de vehicule electrice pur construită special, care este foarte scalabilă de la segmentul A mic la segmentul E și vehicule comerciale mai mari. Platforma oferă o bază de software cuprinzătoare care reduce timpul de dezvoltare a software-ului partenerului și un ampatament care poate fi extins de la 1800 mm la 3300 mm, în funcție de cerințe.

Arhitectura inovatoare a Geely Holding oferă partenerilor noi avantaje competitive. Procedând astfel, acești parteneri pot continua să fie pionieri în sustenabilitate și crearea de valoare, conducând la excelență pentru consumatori.

Acesta reprezintă cel mai recent efort al Geely Holding de a sprijini o tranziție ecologică la vehiculele electrice și este în conformitate cu ambiția EMP de a face diferența pe piața europeană a vehiculelor electrice.

2022-11-23T13:27:01+00:00 23 nov., 2022|Categorii: Știri|