Festivalul de muzică acustică Miorița Verde Fest a avut loc cu sprijinul GEELY Moldova

Home/Știri/Festivalul de muzică acustică Miorița Verde Fest a avut loc cu sprijinul GEELY Moldova

Festivalul de muzică acustică Miorița Verde Fest a avut loc cu sprijinul GEELY Moldova

Muzică live, degustare de vinuri și folclor moldovenesc: Pe 14 august, în rezervația natural-culturală Orheiul Vechi, s-a desfășurat Festivalul de muzică acustică – Miorița Verde Fest.

Organizatorii evenimentului au creat o seară cu adevărat cordială – oferind un confort ca acasă. Invitații Miorița Verde Fest par să fi devenit o mare familie.

Pe scenă, adevărate legende au bucurat publicul cu creațiile lor: Enver Izmailov – un chitarist virtuoz, un cunoscut popularizator al tehnicii de tapping la chitară, grupul Cuibul – muzicieni rock, hiturile cărora au răsunat în toată Moldova, CALI Quartet – o echipă alcătuită din cîțiva dintre cei mai buni saxofonişti din România. La festival au participat și tînărul, dar deja îndrăgitul interpret de muzică populară Victor Dănuță, Cătălina Cara, ale cărei cîntece pot fi auzite nu doar în Moldova, ci și la posturile de radio din Chicago, precum și Alexandra Cebotar, care i-a „ainfectat pe toți cu dragoste” prin interpretarea unui cover la îndrăgita melodie Epidemie de iubire.

În acea seară, participanții la festival s-au unit nu doar pentru a savura muzica moldovenească, vinurile spumante NOVAK WINERY și mîncărurile delicioase la food court, dar au avut prilejul să cunoască cele mai bine vîndute mărci GEELY – modelele GEELY Coolray și GEELY Atlas PRO, cu sprijinul căruia a și fost organizat acest festival de vară. Recent, GEELY și-a deschis propriul showroom în Moldova, astfel încît oricine poate deveni acum clientul său. Plus la toate, invitații au putut cumpăra și eco-suveniruri, pentru că Miorița Verde Fest înearcă să sesizeze opinia publică asupra problemei ecologiei. Partenerul evenimentului, complexul turistic VilaEtnica, situat la marginea satului Butuceni, dorește să-și păstreze aerul curat, iar peisajele incredibile din apropierea rîului Răut – la fel de populare în rîndul turiștilor pentru a-și încînta oaspeții an de an.

„Acest festival a fost gîndi în urmă cu 2 ani, spune unul dintre organizatorii festivalului, producătorul muzical Sergey Orlov, iar prima ediție a avut loc în urmă cu un an. L-am inventat împreună cu Roman Iagupov, solistul formației Zdob și Zdub. Am decis să facem un mic festival de muzică acustică live unde nu există computere, unde totul se face în fața ta. Întotdeauna trezește cu totul alte emoții. Mulțumită mașinilor DAAC-Hermes S.A. și GEELY, astăzi ne-am putut permite să invită cei mai remarcabili muzicieni. Prima jumătate a concertului este rezervată tinerilor care reprezintă generația noastră actuală .

Miorița este folclor, este legenda noastră pe care o cunoaște toată lumea: mielul care ne-a salvat ciobanul și țara. Verde – pentru că ne pasă de natura noastră. Acest loc este o rezervație arhitecturală și culturală. Și, bineînțeles, compania DAAC-Hermes, care a fost prima care a început să importe mașini electrice în Moldova, mașini hibride, are grijă de mediu, așa că sîntem mereu foarte bucuroși că această companie ne este partener”.

Managerul dealerului auto Valeriu lima: „GEELY promovează întotdeauna un stil de viață sănătos, iar natura este o parte integrantă a acestuia, așa că am fost deosebit de încîntați să fim parteneri ai acestui eveniment pentru a atrage ceva mai multă atenție asupra naturii noastre frumoase. Pentru mine personal , a fost o surpriză foarte plăcută să aflu că unul dintre participanții la concertul din această seară este omul care a inventat stilul de a cînta la chitară numit „tapping”, și sînt sigur că mașinile noastre vor fi aceeași surpriză plăcută pentru toată lumea care a vizitat acest eveniment.”

Organizatorii festivalului sînt Roman Iagupov, liderul trupei Zdob și Zdub, și Sergey Orlov, producător muzical. Partenerul general al festivalului este DAAC-Hermes S.A.

2022-08-19T00:12:25+00:00 18 aug., 2022|Categorii: Știri|