Noul XC40 extinde gama Volvo pe segmentul crescând al SUV-urilor de lux

Home/Știri/Noul XC40 extinde gama Volvo pe segmentul crescând al SUV-urilor de lux

Noul XC40 extinde gama Volvo pe segmentul crescând al SUV-urilor de lux

Producătorul automobilelor de clasa premium Volvo Cars își extinde gama de modele SUV, prezentând la Milano (Italia) noul crossover compact XC40.

De rând cu XC40 Volvo Cars prezintă concepția revoluționară de posedare a automobilului — serviciul de abonament Care by Volvo. Subscrierea Care by Volvo, care va face accesibil noul XC40, transformă procurarea și întreținerea automobilului la fel de simplă, ca procurarea și deservirea unui smartphone.

Cu introducerea plății fixe lunare, taxele neplanificate pentru automobil rămân în trecut, ca și negocierile la cumpărare și diferența de preț la intermediari. În funcție de regiune, programul Care by Volvo va include pachete de servicii gen alimentarea, spălarea și curățarea salonului, deservirea tehnică sau livrarea mărfurilor la automobil. XC40 poate fi comandat on-line în cadrul programului CarebyVolvo începând de azi. Amănunte despre Care by Volvo citiți aici.

Posesorii unui XC40 primii printre posesorii de Volvo — vor avea ocazia să transmită mașina prietenilor sau rudelor de la distanță, utilizând noua tehnologie a cheii digitale. Este o funcție-standard pentru abonații serviciului Care by Volvo.

Premiera XC40 înseamnă, că pentru prima oară în istorie Volvo Cars iese pe piața mondială cu trei crossovere total noi, de clasa premium — acel segment al pieței, care crește cel mai vertiginos. Acest fapt contribuie la sporirea vânzărilor și a profitului companiei.

«Cu noul XC40 noi pășim în premieră pe segmentul crossoverelor compacte, astfel extindem prezența Volvo pe piață, facem brandul mai atractiv , — spune Håkan Samuelsson, președinte și director general Volvo Car Group. — Avem în față un reprezentant nou, expresiv și foarte modern al familiei Volvo. E normal, că automobilul a fost văzut de public aici, la Milano, unde moda, arta, designul și viața însăși se unesc într-un flux turbulent ».

Din prisma soluțiilor tehnice, XC40 — siguranța recunoscută plus posibilitățile noi de conexiune și distracție, care s-au manifestat deja pe modelele seriilor 90 și 60. Ca și confrații mai mari, XC40 confirmă, că elaborările Volvo plasează brandul la un nivel nou, în contextul tehnologiilor, dar și în cel al profitabilității.

XC40 poate fi numit unul dintre cele mai echipate automobile de pe piața crossoverelor compacte. Tehnologiile de securitate și de asistență șoferului includ: funcția dirijării semi-autonome Pilot Assist, sistemul complex City Safety, funcția de avertizare despre ieșirea de pe carosabil, tehnologia de avertizare privind mijloacele de transport care se mișcă transversal (Cross Traffic Alert), sistemul de vizualizare circulară a mașinii.

La elaborarea interiorului XC40 a fost aleasă o abordare radical nouă a problemei păstrării lucrurilor în automobil. Designul rafinat devina mai funcțional: suprafața interioară a portierelor și spațiul de sub scaune sunt utilizate la maxim, a apărut un loc aparte pentru telefon (inclusiv cu posibilitatea de încărcare fără fir), suportul pliant pentru gențile nu prea mari și un compartiment detașabil pentru gunoi, între scaunele/față.

Din start, în producerea XC40 au fost propuse două motoare cu 4 cilindri din familia Drive-E — dieselul D4 sau cel pe benzină T5. Ulterior vor fi accesibile și alte motoare, inclusiv unul hibrid și altul electric în totalitate. XC40 va fi primul model Volvo, pe care va fi instalat un motor absolut nou, cu 3 cilindri.

Producerea XC40 va începe în noiembrie la uzina Volvo Cars din Gent, Belgia. Subscrierea la serviciul Care by Volvo deja a început*.

*Despre lansarea Care by Volvo și începutul vânzărilor noului VolvoXC40 în Rusia se va anunța suplimentar.

2017-09-26T15:02:59+00:00 26 sept., 2017|Categorii: Știri|