SUV-ul de clasa lux Volvo XC60 a obținut premiul «Automobilul anului» în Marea Britanie

Home/Știri/SUV-ul de clasa lux Volvo XC60 a obținut premiul «Automobilul anului» în Marea Britanie

SUV-ul de clasa lux Volvo XC60 a obținut premiul «Automobilul anului» în Marea Britanie

Volvo XC60 a devenit automobilul anului conform totalurilor UK Car of the Year Awards 2018. Acum o lună juriul aceluiași premiu a numit XC60 cel mai bun SUV de dimensiuni medii

Premiul UK Car of the Year Awards se conferă celor mai bune a7utomobile noi de pe piața britanică. Juriul constă din 27 cei mai notorii jurnaliști auto din țară, care colaborează cu ediții influente ca The Sunday Times, The Independent, The Telegraph, Top Gear, Auto Express, CAR, HonestJohn.co.uk, Auto Trader și Motoring.co.uk.

John Chellen, director-administrator al concursului UK Car of the Year Awards, comentează: «Volvo XC60 merită expres titlul UK Car of the Year 2018 — în special acum, când crossoverele devin tot mai populare. E de menționat, că Volvo, care în 2016 a ocupat locul doi împreună cui XC90, în fruntea clasament6ulu s-a situat cu modelul mai mic, dar tot atât de impresionant ».

Un factor important al victoriei pentru XC60 a fost situația lui de lider la posibilitățile de conectare în clasa dată. Ecranul inovațional, de 9 inch face parte din toate completările și este extrem de comod în utilizare: funcțiile-cheie și aplicațiile se selectează obișnuit, iar Apple CarPlay și Android Auto permit accesul nemijlocit la smartephone — apeluri, mesaje, muzică. «Volvo este primul grație calității interiorului și sistemului informativ-distractiv», — concluzionează Anthony Franci-Consten, unul din membrii juriului UK Car of the Year Awards.

Ian Linas, un alt membru al juriului, își completează colegul: «În marea de crossovere Volvo XC60 se evidențiază prin calitatea asamblării, tehnologii avansate și pr8incipalul – satisfacția pe care o simți în timpul șofatului».

Pentru toate completările XC60 este accesibilă funcția dirijare semiautonomă Pilot Assist. Este un sistem de asistență șoferului care preia conducerea, accelerarea, frânarea, menținerea distanței sigure față de automobilul din față, grație lui călătoriile îndelungate sunt mai puțin obositoare. Pilot Assist este încă un pas important în drumul companiei Volvo Cars către crearea automobilului autonom în totalitate.
Sistemele de securitate Volvo au avansat și ele: XC60 este dotat cu funcțiile Steer Assist și Oncoming Lane Mitigation. Prima conduce automat pentru a evita coliziunile posibile, a doua – preîntâmpină ieșirea pe banda inversă de circulație. Ambele tehnologii au fost prezentate în premieră pe segmentul mașinilor de dimensiuni medii , ceea ce subliniază, pentru Volvo, calitatea de lider în domeniul securității auto.

«Victoria simultană în două nominalizări — «Automobilul anului» și «Cel mai bun crossover de dimensiuni medii al anului », — este o performanță pentru Volvo Cars, care subliniază odată în plus perfecțiunea și cererea pentru noul automobil. Designul scandinav elegant, tehnologiile avansate și echiparea strălucită sunt chezășia succesului, început de XC60 din prima generație», — spune John , Wakefield, director administrator Volvo Car UK.

2018-03-01T13:59:08+00:00 1 mart., 2018|Categorii: Știri|