În Belgia a început producerea primului SUV compact de lux Volvo

Home/Știri/În Belgia a început producerea primului SUV compact de lux Volvo

În Belgia a început producerea primului SUV compact de lux Volvo

O nouă eră a început pentru uzina Volvo Cars din Ghenta, Belgia – astăzi aici a început producerea în serie a SUV-ului compact XC40. Se preconizează ca primii cumpărători să-și primească mașinile deja la începutul anului viitor.

Cu XC40 compania Volvo Cars își ocupă locul pe cel mai dinamic segment al pieței auto, fapt care desigur va fi de folos vânzărilor și veniturilor în creștere ale companiei. Alăturându-se fraților mai mari XC60 și XC90, noul XC40 încheie gama de crossovere Volvo.

Primul XC40 va fi întâmpinat de oaspeți suspuși – premierul Belgiei Charles Michel, președintele și directorul general Volvo Cars Håkan Samuelsson și vicepreședintele-senior logistică și producere Volvo Cars Javier Varela.

«Este o zi mare pentru orașul Ghenta, compania noastră și colectivul întreprinderii,— spune dl. Samuelsson, — Colegii mei au avut nevoie de multe zile și nenumărate ore, pentru a pregăti uzina de producerea lui XC40, cu toții au muncit excelent. Astăzi XC40 întruchipează viitorul luminos al or. Ghenta, dar și a companiei Volvo Cars».

XC40 — primul model Volvo, construit în baza noii platforme – modul pentru automobile compacte — arhitectura modulară (Compact Modular Architecture, CMA). CMA va sta la baza viitoarelor automobile din seria 40. Elaborată în comun cu Geely, CMA va permite Volvo Cars să folosească toate avantajele colaborării și efectul producerii la scară largă pe segmentul automobilelor compacte de lux.

Pregătirile pentru producerea XC40 la uzina din Ghenta au durat mult. Investițiile impresionante din ultimii ani au permis reutilarea halei de producere într-un centru global de export auto pe platforma CMA. În acest scop suprafața  halei de asamblare a fost extinsă cu   8000 m2.

În total la uzină au fost instalate 363 roboți noi, unul dintre aceștia a și fost denumit «Fiara». Este un agregat masiv, unicul de acest fel la uzinele   Volvo Cars, este folosit la ridicarea caroseriilor pe banda rulantă amplasată sub acoperișul halei.

Uzina din Ghenta este una din cele două  uzine europene Volvo Cars, a fost dată în exploatare în a.1965. Până nu demult aici era produs bestsellerul  Volvo — crossoverul de dimensiuni medii  XC60 de primă generație, dar și   V40 și V40 Cross Country,   S60 , V60.

Cea de-a doua uzină ”de acasă” – europeană – Volvo Cars se află în orașul suedez Torsland. Compania mai are două uzine  în China  și continuă edificarea uzinei din SUA, Carolina de Sud. Se preconizează, că producerea americană va începe în semestrul doi al a.  2018.

2017-11-23T17:56:33+00:00 23 nov., 2017|Categorii: Știri|